Ga naar hoofdinhoud

Ik ben ouder van een kind met een extra zorgvraag

Om ouders zo goed mogelijk te ondersteunen, begeleiden en inspireren, werk ik altijd op maat, afgestemd op de precieze behoefte. Er zijn verschillende opties:

Per mail, telefonisch of aan huis

Heb je een losse vraag of behoefte aan een sparringpartner die een tijdje met je mee loopt? Merk je dat het eigenlijk vaak over je kind gaat en er maar weinig ruimte is om te praten over wat het met joú doet?  Wil je graag dat iemand ’s avonds bij je thuis komt of heb je behoefte om zo nu en dan eens te mailen over vragen rondom je kind? Alles kan.

Ik ben gewend per situatie te bekijken wat nodig is en samen te bepalen hoe ik het beste mee kan denken en mijn expertise en netwerk kan aanwenden voor jou als ouder.

Middels een training, lezing of workshop in het land

Ik deel graag kennis, expertise en ervaringen. Je vindt me daarom regelmatig op congressen, workshops en lezingen door heel Nederland. Voor ouders ontwikkelde ik de groepstraining ‘Oog voor jou.’

Deze training heb ik ontwikkeld voor ouders die graag andere ouders met een zorgintensief kind ontmoeten en van elkaars ervaring, maar ook van mijn expertise willen leren. Op de hoogte blijven? Neem dan contact op.

Via mijn boek ‘Oog voor jou’

Ik heb een boek geschreven vol adviezen en tips over wat ouders én professionals van kinderen met een (lichamelijke) beperking ‘moeten’ weten, durven en doen: ‘Oog voor jou’.

Mijn boek biedt ouders herkenning, maar ondersteunt ze ook. Ouders ervaren dat ze niet de enige zijn en dat het niet gek is dat zij zich soms overspoelt voelen door alle zorgen, het geregel en de hectiek rondom hun kind.

Professionals biedt het boek inzicht in de wereld van de ouder waarbij mijn streven is dat beide doelgroepen elkaar (nog) beter zullen begrijpen en in gezamenlijkheid om het kind heen kunnen staan. Het boek is 23 november 2017 verschenen bij Scrivo Media.

Wat levert het op en wat kost het?

Als ouder moet je aan veel dingen denken, sommige wegen zijn ondoorgrondelijk en je bent, terecht, emotioneel betrokken. Als relatief buitenstaander met veel kennis over de wereld van de zorg én de consequenties die het hebben van een kind met een beperking heeft op je eigen leven, kan ik van steun zijn. Door mee te denken, werk uit handen te nemen, ervaren ouders minder stress en krijgen zij (weer) meer grip op de soms complexe situatie.

De kosten voor mijn begeleiding zijn van veel factoren afhankelijk. Wat is nodig? Hoe lang duurt de training of begeleiding? Gaat het om hulp op afstand per telefoon of mail, of ontmoeten we elkaar ook regelmatig? Wat is de draagkracht, welke ruimte is er? Ik geef begeleiding op maat en maak een kosteninschatting op maat.

Neem vooral contact met mij op, ik help je graag op weg.

Back To Top