Skip to content

Voor zorgprofessionals die werken met ouders van kinderen met een extra zorgvraag

Of je nu onderzoeker, pedagoog of directeur van een mytylschool bent, ik deel mijn kennis en ervaring graag. Ik zet mij in voor vernieuwingen en verbeteringen in de (jeugd)zorg en het onderwijs en bied een breed scala aan diensten voor professionals die in aanraking komen met deze ouders. Naast het uitvoeren van onderzoek, geef ik workshops en lezingen voor verschillende doelgroepen. Ik zie het als een voorrecht om vanuit mijn expertise en ervaring, kritisch mee te denken en te adviseren over beleid en aanbod.

Waar richt ik mij op?

Begeleiden en adviseren

Omdat ik de wereld van de zorg van binnenuit ken maar ook goed weet wat het is om ouder te zijn van een zorgintensief kind, kan ik beide doelgroepen op een unieke begeleiden. Professionals begeleid en adviseer ik graag bij het (door)ontwikkelen van aanbod, bij het verbeteren van hun beleid en het opzetten van nieuwe inititatieven.

Onderzoeken

Onderzoek geeft inzicht en richting. Ik werk al jaren als onderzoeker en heb in opdracht van diverse organisaties geholpen bij het in kaart brengen van behoeften, knelpunten en wensen op gebied van (jeugd)zorg en onderwijs. Ook ben ik betrokken geweest bij de implementatie en vervolgstappen van verschillende onderzoeken. Omdat ik geloof dat onderzoek uitgevoerd met jongeren en ouders, leidt tot bruikbaar en meer relevant onderzoek ben ik tevens bestuurslid van OuderInzicht. Een stichting die zich inzet om een brug te slaan tussen ouders en onderzoekers.

Delen

Kennis en ervaring moet gedeeld worden. Omdat ik inmiddels veel gezinnen van dichtbij ken en betrokken ben geweest bij tal van (onderzoeks)projecten, heb ik veel kennis vergaart die ik als onafhankelijk deskundige graag met anderen deel.

Door goede uitwisseling kan voorkomen worden dat ouders het wiel telkens opnieuw zelf uit moeten vinden. Wanneer professionals open staan voor good practice zal dit de zorg en het aanbod versterken.

Trainen

Tijdens een training is niets mooier dan te merken dat bij de ander het kwartje valt. Dat de professional gaat inzien wat nodig is, waar de schoen wringt of hoe iets anders kan. Ik heb ervaring met het (door)ontwikkelen van trainingen en heb trainingen gegeven aan verschillende doelgroepen.

Wil je weten op welke manier ik een bijdrage kan leveren? Neem vooral contact op dan kijken we samen hoe ik met mijn kennis en expertise een bijdrage kan leveren.

     Wat levert het op en wat kost het?

Juist omdat ik als professional zowel de wereld van de zorg goed ken, maar ook als ouder weet hoe het is om een kind met een beperking te hebben, kan ik op een unieke manier meedenken en adviseren. Door mijn jarenlange ervaring met interviewen, het ontwikkelen van aanbod en bieden van begeleiden kan ik ook binnen jouw school,  organisatie of projectgroep een waardevolle bijdrage leveren. Afhankelijk van de werkzaamheden bedraagt mijn uurtarief 80 € per uur (exclusief reiskosten).

Op de volgende plekken verzorgde ik eerder al een presentaties of workshop;

logo NEJA
Back To Top